dimecres, 30 de setembre del 2009

ARMES=EUROS=GUERRES=POBRESA=..........


Espanya va ser el quart exportador mundial d’armes el 2008
Entre els màxims destinataris d’aquest comerç estan Colòmbia, Sri Lanka i Israel
Espanya es va situar en 2008 com el quart exportador mundial d’armes, per darrera de Estats Units, Rússia, Alemanya, França i el Regne Unit.
A això ha contribuït que l’any passat es realitzaran transferències de material de defensa per valor de 934 milions d’euros, segons recull l'informe de les últimes estadístiques anuals presentats al Congrés dels Diputats.
Entre els països destinataris d’aquestes armes es troben Colòmbia, país amb el qual Espanya va signar una venda sota la categoria de "aeronaus" per valor de 31 milions d’euros; Sri Lanka, a la qual es va vendre material de la categoria "bombes, torpedes , míssils i coets "per valor de gairebé quatre milions d’euros; i Israel, (L’exèrcit israelià bombardeja túnels de contraban a la Franja de Gaza després del llançament de coets Benjamin Netanyahu ja va advertir que cap agressió arribada des de la Franja de Gaza es quedaria sense resposta), on es va exportar material de defensa per valor de 2,3 milions.
Així mateix, demanen que proposin mesures que enforteixin el control del comerç de tot tipus de material de defensa, davant la preocupació de les propostes presentades per alguns grups parlamentaris per flexibilitzar els controls sobre aquest tipus de material.
D’altra banda, les organitzacions aplaudeixen el compromís del Govern i del Parlament espanyol, assolit el passat 17 de juny, de posar fi a la fabricació i exportació de bombes de dispersió, i la incorporació en les seves estadístiques anuals d’informació sobre exportacions de material de caça, tir esportiu i les seves municions.
En aquesta línia, demanen al Govern que controli "escrupolosament" la destinació i ús final d’aquest tipus de material que es ven a l'Àfrica subsahariana, principalment a Ghana, país al qual Espanya ha venut quinze milions d’euros d’armes i munició de caça des de 2004.