divendres, 3 de juliol del 2009

LA CIUTAT INOX

Cada dia, havent sopat, es l’hora d’anar a passejar per el nucli antic de Vic, la temperatura acompanya, la companyia es ideal, l’exercici suau abans de anar a dormir es aconsellable, però la conversa pot ser perversa i reflexiva alhora, amb certa enyorança de una Ciutat que fins fa pocs anys, tenia una estètica molt diferent a la de avui dia. Estèticament amb molta mes personalitat, que ara, penso jo.
La ciutat, esta canviant molt ràpidament, i tot passejant et dones compte de que el comerç a Vic esta entrant en una decadència quasi be alarmant. No precisament per l’hora que es (21,30h.) sinó per que dona la impressió que els locals del centre, molts de ells, han tancat o estant en procés de tancament, (es traspassa, últims dies,liquidació per tancament, es lloga). El comerç a Vic esta malat, i algú l’està matant de mica en mica. A l’o millor els preus del lloguer actuals, Nomes les grans cadenes poden aguantar aquesta pressió especulativa i econòmica. A l’o millor la mala gestió dels propis Comercials, o potser la mala feina feta per els tècnics municipals.
*Botigues..... botigues i espais amb una personalitat que actualment hem perdut totalment, (nomes en queden restes molt concretes i reduïdes), ja que amb un pla Urbanístic dubtós i tendenciós, les botigues tant maques, no s’han preservat gens. Es podria haver conservat part de les botigues per adaptar-les als nous comerços, ( a Europa així funciona, fins hi tot a les grans Ciutats).
Actualment dons, que dir-ne, el INOX acapara tots els aparadors amb botigues que semblen tretes totes del mateix patró, fins hi tot algunes semblen magatzems, sobretot de roba, la qualitat de la majoria, tanmateix, es discutible amb tot els seus aspectes.
De la llista de sota, feu la comparació de les que hi havia abans, amb les d’ara.

*Can Marinus: Plaça de Vic
Xocolates Arumí: Plaça de Vic
Infantil: Plaça de Vic
La Lionesa: Plaça de Vic
Can Nàrtex: Plaça de Vic
Cala Manela: c/Argenters
Colmado Oller: c/Estret
Can Conill: c/Argenters
Can Nualard: Plaça de Vic
Can Martí: Plaça Canonge Collell
Llibreria Montserrat: Plaça Canonge Collell
Can Mas: Plaça Paradis
Can Cassa: c/Escales
Can Manubens: Rambla del Carme
Can Pallas: Rambla del Carme
Can Tondu: Plaça de Vic
Can Fors: Plaça de Vic
Can Furriols: Plaça de Vic
Cafè Vic: Rambla del Passeig
Hotel Colon: Rambla del Passeig
Ferreteria Comella: Plaça Santa Clara