dijous, 22 d’octubre del 2009

UNA VOLADA MOLT LLUNYANA


Som en algun lloc del univers, estem posats al atzar i sense cap mena de protocol, estem perduts a l’espai immens del cosmos, però per sort, situats de tal manera, com ha milions de planetes mes, que els elements han pogut estabilitzar-se i per tant afavorir la vida que actualment coneixem i ens toca viure.
L’edat de el univers es de aproximadament, 14 mil millones d’anys, i 93 mil milions de "anys llum" de extensió, (Ja que, d’acord amb la teoria especial de la relativitat, la matèria no pugui moure’s a una velocitat superior a la de la llum, pot semblar paradoxal que dos objectes de el univers puguin haver-se separat 93 mil milions d’anys llum en un temps de només 14 mil milions d’anys, però, aquesta separació és una conseqüència natural de la teoria de relativitat general). En tot aquest espai de temps el cosmos s’ha anat formant i expandint molt ràpidament i encara actualment continua la seva expansió. Es per això que les distancies del cosmos son molt difícils de assimilar i superar per la rassa humana.
Els elements mes importants del univers son: hidrogen 75%, heli 24%, la resta 1% els altres elements, elements repartits per arreu, i per tant per tots els elements del cosmos, es ha dir per milions i milions de planetes repartits per tot el univers.
El sol esta situat a la galàxia 2via lactea” que te 100.000 any llum, i es calcula que te uns 200.000 milions de estrelles, entre las quals se troba el Sol.
La nostra font de calor, el sol, esta situada exactament en un lloc concret de l’espai, un lloc idoni per la vida en el nostre planeta. El sol es una estrella comú en el univers, com ella ni han a milions, es per aquest motiu que la vida en altres planetes es mes que possible, el gran problema son les distancies en que es mou el univers, distancies que per el moment son inaccessibles per la rassa humana amb un cervell limitat.
Per entendre una mica les distancies, la galàxia mes propera a la nostra esta a 2,3 milions de anys llum (9.460.500.000.000 km (poc menys de deu billons de km), i es calcula que en el univers hi ha milions de galàxies.
La distancia entre el Sol i la estrella mes propera, Próxima Centauri, es de 4,22 anys llum.