divendres, 23 d’octubre del 2009

CIENCIA


Ahir al vespre vaig anar a escoltar la conferencia, el -goig intel•lectual-, del Físic Jorge Wagensberg, un científic nascut a Barcelona el 2 de desembre de 1948. Va crea i dirigeix el museu de la ciència de la Fundació La Caixa en Barcelona.
La xerrada va ser al Museu Episcopal de Vic, a la sala d’actes del edifici Vigatà, la sala estava plena, en tot cas vaig trobar a faltar molta gent que duen la etiqueta de “intelectuals”, o al menys així s’ho pensen.
Continuo dient que Vic es un Poble, un Poble tancat amb si mateix, amb uns ciutadans molt poc ambiciosos i alguns de prepotents, normalment els intel•lectuals, intel•lectuals de baix nivell i mes curts que la cua de un conill.
Va valdre la pena escoltar a una persona tan lúcida amb tots els àmbits que va parlar en la conferencia, posant en qüestió la educació d’aquest país, i la manca de conversa que hi ha actualment.
Jo diria que ens fa falta la típica tertúlia de bar amb personatges variats i converses diverses, per poder enriquir els coneixements personals.