divendres, 13 de març del 2009

FUNCIONARIAT


El Montilla, president de la Generalitat, acaba de fer unes declaracions que en semblen molt ben encertades, poc populars i d’esquerres. La seva proposta es la congelació del sou dels “funcionaris”, per donar exemple davant la crisi.
Davant aquest panorama, ja s’han sentit algunes veus, fent el crit al cel, -aaaaaahhhhhh-,
ara amb aquesta proposta han saltat les alarmes del funcionariat, els intocables, els que no noten la crisi, els imprescindibles, el motor del país, els mes treballadors, els funcionaris, una carrega prou grossa per la actual societat, un servei públic que paguem entre tots, també els mateixos funcionaris, (en fan falta tants?). El sou dels funcionaris pujarà mes del 3% en 2009, el sou dels no funcionaris 1%.
La solució: la vaga, i sinó temps al temps, nomes falta que la proposta vagi endavant, que la resposta del funcionariat sigui la vaga. Se’ls ha escapat de les mans, en els politics, son tants que tenen molta força, i políticament tenen molt pes, son futurs vota’ns.
Alguns politics parlen que la proposta es de “dretes”, casualment com ells mateixos, en tot cas, quant es toca el sou dels no funcionaris, la mesura es normal, raonable i políticament correcte, ningú diu res. Aquí, ja fa algun temps, el funcionariat no es sostenible. (Cobrant 1000€ al mes, per exemple, no es pot mantenir a una funcionari/a que en cobra 1800€, en general).