dimecres, 11 de març del 2009

AEROPORT

(escrit al diari digital osona.com)
El president de la delegació a Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona (CCB), Oriol Guixà, considera que s’està “maximitzant” l’impacte que per a l’entorn natural tindria la construcció d’un aeroport per “jets privats” a Taradell. El dirigent empresarial considera que aquest impacte seria “molt petit”, comparativament amb “el retorn” que aquesta instal•lació podria donar a la comarca.
Guixà defensa que seria “molt bo” poder fer un estudi “en profunditat” on apareguessin els avantatges que pot suposar per la comarca l’aeroport. El dirigent empresarial diu que alguns ciutadans opten per la “política del No” sense fer un anàlisi dels “pros i contres” del que suposaria una instal•lació d’aquest tipus.


De vegades els dirigents empresarials tendeixen a manipular i alliçonar a la resta de mortals, ja que “ells” amb molta ma “dreta”, nomes miren per els sues interessos, no ens enganyem, son uns narcisistes, uns prepotents, uns pedants, tracten a la gent amb un menyspreu quasi humiliant, nomes per tirar la seva empresa endavant, que es el seu únic objectiu en aquesta vida, i son capaços de mentir, “amb molta ma dreta”, per sortir-ne amb la seva.
l’Oriol en intenta fer empassar amb un colador, com les oques, que la construcció de un aeroport a la comarca d’osona de us per a “jets privats”, no impactaria en el medi ambient i si, en les butxaques d’alguns empresaris, que les infraestructures que es construirien per aquest motiu decantarien la balança cap a una millora de les comunicacions per a tots. Jo em pregunto: els que vivim a la comarca, podrem anar a treballar amb el jet privat?, la millora amb el soroll, amb la contaminació, i amb la migració de mes gent cap a la comarca no respon al millor nivell de vida que volem tots.
En tot cas, m’ensumo que les noves infraestructures, la doble via Vic/Barcelona, el desdoblament del eix, son unes clares mostres de un futur aeroport a la comarca.
Guixa, cuidat de La Farga i calla, profunditza amb la teva existència, medita, alliberat del dimoni que portes al interior, analitza’t tu mateix i deixa als demes en pau. Amen.