dimarts, 27 de gener del 2009

TRENS PALANGANA


Properament, com aficionat als trens en miniatura (escala HO), des de fa molts anys, faré la presentació de la Maqueta* HO realitzada per a mi mateix, i encara amb construcció.
La meva primera maqueta de tren data de l’any 1966, quant jo tenia 10 anys, els “Reis” en passaren un diorama amb un tren marca –Marklin- amb vies metàl•liques ha escala HO (1:76), amb unes construccions de cases de la firma -Faller-, (una maqueta fantàstica, de 2.0m.x0.9m.) des de llavors fins ara, es la cinquena maqueta que he construït amb diferents espais, mirant cada vegada de ampliar i millorant el circuit i la composició del traçat, així com tots els components que participen en la seva construcció i realització, com cases, electrònica, fusteria, paisatge, etc.. per cert tot realitzat manualment.
Actualment el traçat esta inspirat amb els maquetistes Americans,(com per exemple George Sellios gran maquetista, amb uns treballs realment impressionants),amb un gran sector industrial, un dipòsit de maquines de vapor, una terminal per mercaderies, un poble obrer, i molt de paisatge, amb una gran pont de fusta.
La maqueta, actualment, esta ubicada en una habitació de la casa expressa per aquest us. El traçat consta de 4 nivells, superposats amb pendents que no superen el 2%, la maqueta esta construïda amb via M de Marklin, escala HO, amb un sistema digital, igualment les maquines s’han digitalitzat, els desviaments son automàtics i governats amb panells manuals de construcció pròpia.
Mes endavant explicarem com s’ha construït la maqueta i els materials utilitzats, con s’ha dissenyat el traçat etc...
Fins aviaT.
Mireu la plana de trens palangana