dimecres, 12 de maig del 2010

LA COSA ES COMPLICA


Comença l’espectacle del Govern Espanyol: primeres declaracions i reformes del executiu Espanyol per reduir el dèficit per l’any 2011.
El Govern baixa el sou del funcionaris un 5%, la baixada serà proporcional, es ha dir, afectarà mes els salaris mes alts, i els hi congela l’any 2011. Elimina el xec “bebe” (2500 euros per naixement).
El executiu es redueix el sou un 15%. Aquesta mesura posa en dubte el pacte signat entre aquest col•lectiu, que agrupa a 2,5 milions de treballadors, i la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, que va permetre pujar un 0,3% els sous a principis d'aquest any amb la condició de mantenir sense canvis el proper i abonar la inflació amb caràcter de retroactivitat a partir de 2012. Aquestes mesures se sumen a la reducció de la taxa de reposició prevista en el pla presentat fa uns mesos i que fixa que per cada 10 funcionaris que es jubilin només serà substituït un.
S’elimina la retroactivitat de la llei de Dependència, es redueix la ajuda al desenvolupament i la inversió publica en 6000 milions.
Congelarà les pensions el proper exercici, per tant els jubilats perderan poder adquisitiu el proper any.
Els medicaments S'adequarà el nombre d'unitats en els envasos a la durada dels tractaments. També serà possible la dispensació de medicaments en “unidosi” mitjançant fraccionament d'envasos perquè el pacient pugui comprar així la quantitat exacta que necessiti.
S'elimina el règim transitori per a la jubilació parcial preveu la Llei 40/2007.
Ajuda oficial al desenvolupament: Reducció de 600 milions d'euros entre 2010 i 2011.
Reducció de 6.045.000 en inversió pública estatal.
Estalvi addicional de 1.200 milions per part d'entitats locals i regionals (ajuntaments i comunitats autònomes).
I a partir d’aquestes mesures l’espectacle dels sindicats i funcionariat pot ser molt lluminós aquest propers dies.
Si el funcionariat fan vaga per si de cas nevés, imagineu-vos si els hi retallen els sous, brutal i fascinant.