dimecres, 26 de maig del 2010

EUROS A DOJO

1 part:

Com esta el pati, he gent, quin país, ens han venut un tipus de sistema que s’està anant per el pedregà, som una societat pobre, que fins avui hem viscut com ha rics, amb uns fonaments tan febles que fan trontollar tot l’edifici del benestar,del capitalisme abusiu, dels bancs corruptes, dels especuladors, de tot un sistema polític incoherent i prepotent, politics sense vocació de servei al poble, nomes pensant amb el seu benefici propi, que no han tingut en compte els valors que no tenen res a veure amb la riquesa econòmica personal, sinó mes aviat en un altra tipus de valors que evidentment “ells” no en saben res de res.
Si passerells, hem set tots els que ens ho hem carregat, uns mes que d’altres, evidentment, però en definitiva la prioritat del diner en ha portat a la crisi actual.
Compres impulsives i descontrolades, comprar sense necessitat, nomes per el plaer de tenir mes de l’o que necessitem, total per engreixar a una sèrie de personal que en aquets anys de bonança s’han fet d’or, hem pagat i estem pagant
una sèrie de articles 40€ vegades mes del seu valor real, l’exemple mes clar es el de la construcció, pisos que de cost real costen 20, s’han venut per uns preus desorbitats, 800€, preus que, repeteixo, han fet que els especuladors de la construcció en hagin portat a la crisi actual. I ja n’hi ha prou, es tenen que dir alguns noms: per exemple en ve al cap el del Habitatge, un especulador de la construcció, un tipus sense cap mena de formació, que actualment ens vacil•la per Vic amb un Ferrari. El llauner, si un llauner, per dir-ne un, en Macià, que amb preus rebentats i amb una política de agafar com mes obres millor, ha fet fortuna, es a dir gent mes aviat amb un nivell intel•lectual baix s’han enriquit a costa de tots nosaltres.
Per que lamentar-se mes, en tot cas s’ha de posar fre a tota aquesta gentussa, des de la classe política manquen unes noves lleis per la regulació a tots els nivells del enriquiment que els professionals han abusat tot aquest temps. Que no val dir que no es guanyin molt be la vida, que quedi clar.
Politics que no tenen capacitat per governar, ni idees per portar a la societat, amb noves maneres de fer, sense polèmiques ni baralles, com últimament esta succeint, com sempre nomes volen poder, res mes. S’hi la classe política, no es posa les piles, la societat se’n va en orris, i amb ella tots plegats, evidentment.
Ens fa falta un altre manera de gestionar tot aquesta societat, i una d’elles es la major participació del poble, en tot els aspectes, tenim que tenir mes protagonisme, i mes activitat social, per demostrar als politics que sense ells també es possible un estat del ben estar.
Amb una educació de base molt ben portada, amb molts recursos i mes professorat qualificat, la educació es la base de la futura societat, podem pesar sense teatres, ni pàrkings, ni tanta infraestructura banal, però en tot cas no podem permetre’ns una educació pobre i mal gestionada, sota cap concepte.
I per ser una mica positiu, jo crec que la crisi encara no ens ha arribat.
Una ultima referència a la democràcia, a les properes eleccions tothom a votar, per anar mantenint a tot aquesta colla de ineptes.
Adeu.....................