dimarts, 11 de novembre del 2008

NOU CAPITALISME?

Estem entrant en un nou Capitalisme?. Les “lleis del mercat” ens han portat en una situació caòtica, amb la següent conseqüència del “rescat” de milions de dòlars per salvar la economia mundial del primer mon. S’ha privatitzat els guanys i s’han socialitzat les pèrdues. Han trobat l’ajuda pels culpables i no per les víctimes. En una ocasió única per trobar un sistema econòmic mundial a favor de la justícia social.
No hi havia euros per lluitar conta la sida, ni la fam al mon, ni la igualtat social, hi ara resulta que hi ha un autentica riuada de euros per donar a aquells que han enfonsat tot el sistema econòmic mundial del primer mon, i en conseqüència s’han enriquit durant tants i tants anys. En tot cas han enfonsat la bastida mundial de la globalització.
Els governa’ns dels països mes desenvolupats, (els G20, entre ells espanya), parlen de realitzar esforços amb càrrec als de sempre, els contribuents, per un nou capitalisme.
NO: el que tenen que fer, es “rescatat” als ciutadans amb força i rapidesa, amb la vergonya col•lectiva de que s’inverteix en armament 3 mil milions de euros al dia, al mateix tems que es moren de fam 60 mil persones, una política basada en les energies renovables, per eliminar la abusiva explotació dels recursos naturals, amb la inversió per la educació, la salut, la vi-venda, per l’aigua. El engany de la globalització i de la economia de mercat s’ha d’acabar, perquè volem autopistes fantàstiques, si d’aquí uns anys la gasolina valdrà deu o dotze euros el litre. La societat ha de reaccionar amb contundència i fermesa per aquesta nova visió, per la justícia social.
Per altra banda els grans beneficiats, com sempre, els empresaris, tenen la excusa perfecta amb això de la crisi per acomiadar, amb molt de orgull, a treballadors, que en definitiva son els que fan viure tant be a la classe empresarial.(veure PEREDULARES ROCALUNYA).


"¿Y no será que en este mundo hay cada vez más gente y menos personas?"
Imprimir